Köpek Cinsleri

Akita İnu , Akita İnu Cinsi Köpek Özellikleri , Bakımı , Nasıl Eğitilir ?

Akita İnu , Akita İnu Cinsi Köpek Özellikleri , Akita İnu Bakımı , Akita İnu Nasıl Eğitilir ?

Akita İnu cinsi köpeklerin Japonya kökenli olduğu bilinmektedir. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan bu tür köpekler Japon saraylarında koruma köpeği olarak kullanılmıştır. Bundan dolayı da koruma özellikleri gelişkin olan Akitaların sahiplerine olan sadakatleri öne çıkar. Fiziki görünüm olarak da güçlü bir yapıya sahip olan bu türler Orta Çağ’da dövüş köpeği olarak da kullanılmıştır. Haçiko adı verilen Akita İnu cinsi köpeğin sahibine olan sadakati dünya genelinde tanınmasına yol açan nedenlerden yalnızca biridir. Etkileyici görünümünün yanında karakter özellikleri açısından da beğenilen bu türlerin , ağız yapıları güçlüdür. Kaslı vücut yapısı ve sık tüyleri ile bu cins köpekler pek çok kişi tarafından beğenilir. Akıllı ve koruyucu bir köpek türü olmasının yanı sıra ataklığı ile de öne çıkan Akitalar sevilen ırklar arasında yer alır.

İlginizi çekebilir : Airedale Terrier

Akita İnu Yavru

Yavru Akitaların kolay öğrenme becerileri zeki olmalarından kaynaklanır. İtaatkâr bir köpek türü olan Akita İnu cinsi köpeklerin sosyalleştirildiklerinde uyum içerisinde yaşayabildikleri görülür. Çeşitli renklerde olabilen bu tür köpeklerin yılda iki defa tüy dökmesi söz konusudur. Kulak yapısı küçük olan Akitaların yaşadıkları alanın kendilerine ait olması gerekir. İtaat eğitiminin yanı sıra diğer hayvanlarla birlikte yaşayacaksa sosyalleştirilmeleri gerekir. Korumacı bir köpek olan Akitalar sahiplerine karşı son derece itaatkâr olabilir. Temiz ırklar arasında yer alması önemli bir özelliği olurken apartmanlarda bakılabilmesi için eğitilmesi zorunludur. Hareketli yapıları nedeni ile de gün içinde egzersize ihtiyaç duyarlar. Bu türlerin beslenme düzenlerine dikkat edilmesi gerekir. Tüy bakımı için haftada bir kez fırçalanması yeterli olmaktadır. Bunun yanı sıra tırnaklarının kesilmesi ve ağız bakımları da ihmal edilmemelidir.

Akita İnu Puppy

Güçlü bir ırka mensup olan Akita İnu köpekler dış ortamlarda daha kolay bakılabilirler. Yüksek dayanıklılığa sahip olan bu türlerin dayanıklı ırklar arasında yer aldığı bilinmektedir. Düzenli bir egzersiz programı olması durumunda sağlıklı ve mutlu yaşaması bu tür köpekler için mümkündür. Ortalama yaşam süresi 10-12 yıl aralığında değişen Akitalara iyi bakıldığı takdirde bu zamanın uzaması söz konusu olabilir. Güzel bir tüy yapısına sahip olan Akitalar için temizlik oldukça önemlidir. Bundan dolayı da zaman zaman yıkanması mümkündür. Yıkanacağı zaman ise tüylerinin yapısına ve cildine zarar vermeyecek doğal ürünlerin kullanılması önerilir. Eğitilebilmesi kolay olan bu türlerin doğru bir eğitim verilmesi için yavruyken yetiştirilmeleri önemlidir. Yavru oldukları dönemde inatçı bir yapı sergileyebilirler. Bu karakter özelliklerinin değişmesi için itaat eğitimi bilinçli bir şekilde verilmelidir. Diğer canlılarla uyumlu yaşaması da sosyalleştirilmesi ile mümkün olur.

Japon Akita İnu

Korumacı yanı gelişmiş olan Akitaların yabancılara karşı saldırgan tavırlar sergilemesi mümkün olur. Sevgi dolu bir tür olan Akita İnu cinsi hayvanlar ilgi görmekten de hoşlanırlar. Neşeli yapısı sebebi ile sevilen bir türdür ve sürekli hareket halinde yaşar. Avlanma içgüdüsüne sahip bir tür olduğu unutulmamalı ve eğitimlerine önem verilmelidir. Sakin ve akıllı bir yaradılışı olmasının yanı sıra ataklığı da önemli özellikleri arasında yer alır. Eğitilmeye uygun köpek türlerinden biri olan Akitalar zekidir. Küçük yaşlarda eğitildiklerinde çocuklarla da anlaşma problemi yaşamazlar. Sürekli egzersiz ihtiyacı olan bu türlerin aktiviteler sayesinde saldırganlaşmasını engellemek mümkün olur. Birçok köpek türü için geçerli olan bu durum Akita cinsleri için de söz konusudur. Egzersizler ve sosyalleştirme eğitimleri sayesinde köpeklerin uyumlu hale gelmesi mümkün olur. Aynı zamanda da itaat eğitimlerinin bu durumda payı büyüktür.

Akita İnu Yavru Nasıl Bir Türdür ?

Bu Köpek türleri itiaatkar bir yapıdadır .

Japon Akita İnu Köpeğinin Nasıl Bir Yapısı Vardır ?

Sahiplenici ve korumacı bir yapısı vardır.