Yazı İçeriği
Burmilla kedisi mükemmel ırk olarak bilinmektedir. Burmilla cinsi kedi özellikleri dost canlısı bir kimliğe sahiptir. Tüy yapısından dolayı düzenli bakıma ihtiyacı olan bir türdür.
İlk olarak 1981 yılında tanıtılan bu kedi ırkı, yanlışlıkla İran ve Burmese kedilerinin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Uzun zaman Burmese kedisi türü olarak kabul gördüler. Çeşirtli araştırmalardan sonra farklı bir tür olduklarına karar verildi.
Burmilla kedileri, Burmese kedilerine benzer bir vücut yapısına sahiptir, ancak çok farklı tüylere sahiptir. Bu özelliği ile dikkat çeken Burmilla, 2011 yılından itibaren literatürde yepyeni bir çeşit olarak tanımlanmaktadır.
Burmilla Kedisi Özellikleri
Burmilla Kedisi cinsinin sahip olduğu özellikleri aşağıda kategori şeklinde sıraladık.
Ağırlık | 4 Kg – 7Kg arası |
Uzunluk | 20 cm – 30 cm arası |
Tüyler | Kısa ve sık |
Tüy Renkleri | Beyaz ve gri tonları |
Göz Renkleri | Yeşil Tonları |
Ortalama Ömrü | 5-10 Yıl |
Burmilla Kedisi Karakteristik Özellikleri
Burmilla kedisi, her zaman tatlı, arkadaş canlısı ve cana yakın kişiliğiyle bilinir. Sakin, sevecen ve nazik tavrıyla her zaman barış içinde yaşamış olan Burmilla’nın rahatlık ve huzur konusunda oldukça hassas bir kişiliğe sahip olduğu söyleniyor.
Dikkat çekici bir kişiliğe sahip olan Burmilla kedileri interaktif oyunlar oynamayı sever. Bu kedi türü, doğası gereği yalnız olmaktan nefret eder, bu nedenle yoğun programları olan çalışan aileler için uygun değildir.
Burmilla birçok oyunda oldukça başarılı bir kedi ırkı olarak bilinir ve her zaman kendine has mizaçlarıyla ailenin bir parçası olmak ister. Buna ek olarak, Burmilla kedileri her zaman aileye katılmaya isteklidir.
Burmillaların çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi arkadaş oldukları bilinmektedir. Kedi ve köpeklerle dostluğu geliştirebilen Burmilla kedilerine saygıyla davranılması şarttır. Ancak her ihtimale karşı ilk buluşmada kedinizle birlikte olmanız çok önemlidir.
Burmilla Kedisi Fiziksel Özellikleri
- Burmilla’nın çekici gümüş-beyaz veya fildişi-bej kürkü olan orta boy bir kedi olduğu bilinmektedir. Ancak orijinal Burmilla çeşitlerinin siyah ve gümüş olduğu düşünülüyordu. Son 30 yıldaki üreme değişiklikleri nedeniyle, Burmilla kedileri, genellikle koyu kahverengi, mavi, çikolata, leylak ve krem olarak bilinen 20 farklı kürk rengine sahiptir.
- Burmilla kedisi, zıt bir kürk tonuna sahip yuvarlak kabarık kulaklara sahiptir. Ayrıca kuyruk orta uzunluktadır ve tamamen tüylerle kaplıdır.
- Kafa yapısı, Avrupa’daki Burmese gibi hafif yuvarlak ve iri gözlü, oldukça sağlıklıdır.
- Burmilla kedisi farklı ağırlıklara sahip olabilir. Standart bir ağırlık yoktur ve diyetinize bağlıdır. Ancak doğru beslenme ile 6-7 kg’a ulaşabileceğini görülmüştür.
Burmilla Cinsi Kedi Bakımı
Burmilla kedisi her zaman yumuşak tüy dokusuna sahip olan ve düzenli bakım gerektiren kedilerdir. Ölü tüyleri haftada birkaç kez tarak veya kedi fırçasıyla temizlemek özellikle önemlidir. Burmilla, hava koşullarına bağlı olarak sıcak bir banyoda ölü tüyleri kolayca çıkabilir.
Burmilla, rahatlığına büyük önem veren bir çeşittir. Bu yüzden rahat ve huzurlu bir ortam yaratmanız önemlidir. Daha huzurlu bir yaşam için Burmilla’ya kedi yatağı almak yardımcı olacaktır.
Burmilla’yı vücudun direncini yüksek tutmak ve bağışıklık sistemini korumak için düzenli aşılama çok önemlidir. Çok etkili olduğu bilinen vücuda girebilen bakteri ve parazitlere karşı veteriner hekimler düzenli olarak aşı yaptırmaktadır. Burmilla sağlıklı bir yaşam için en kaliteli kedi mamasına ihtiyaç duyar. Kedi maması yemenin yaşa göre önemli olduğunu da biliyoruz. Burmilla, kedi mamasının yanı sıra tavuk, jambon, peynir ve diğer yiyecekleri de sahibiyle birlikte yemeyi çok sevmektedir. Ancak bu durumla ilgili olarak bir veterinere danışmak en iyisi olabilir. Ayrıca sütün Burmilla kedilerinde mide rahatsızlıklarına neden olabileceğini unutmamalısınız.
Burmilla kedileri, çok sağlıklı yapıları nedeniyle genetik bozuklukların olmadığı bilinmektedir. İyi beslenme ve iyi çevre koşullarına bağlı olarak yaşam beklentisinin 20 yıla kadar çıkabileceği bilinmektedir.
Mevsimsel olarak ara ara tüy dökebilir ama genel olarak çok fazla tüy dökmez.
Sık ve kısa tüylüdür.