Kedim Miyavlamıyor

Pek çok kedi sahipleri ile miyavlayarak iletişim kurar. Bu nedenle kedi sahipleri, sessiz bir kedi ile karşılaşınca kedim miyavlamıyor diye endişeye kapılabilirler. Bu durumda endişe edilmesi yersizdir. Kedilerin de tıpkı insanlar gibi farklı farklı karakterleri bulunmaktadır. Kimi kediler konuşkandır ve çok miyavlar, kimi kediler ise daha sessizdir ve çok az miyavlar.

Miyavlama sıklığı, kedinin cinsine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin Siyam kedileri, çok miyavlamaları, sahipleri ile adeta konuşmaları ile bilinir. Buna karşılık Russian Blue cinsi kediler son derece sessizdir ve çok nadir miyavlarlar.  

Kedilerin miyavlamaları ile ilgili endişe uyandıracak haller, normal davranışlarının dışındaki hallerdir. Örneğin normalde çok sessiz olan kedim sürekli miyavlıyor diyorsanız, kedinizin bir sağlık problemi olabilir. Aynı durum çok miyavlayan bir kedinin birden sessizleşmesi için de geçerlidir. 

Kedim Hiç Miyavlamıyor

Ev kedileri genellikle mama veya sevgi istemek için miyavlar. Aile üyelerini karşılarken, seslenince cevap vermek için miyavlayan kediler de mevcuttur. Bu nedenle kimi kedi sahipleri kedim hiç miyavlamıyor diyerek endişe eder. Kediniz miyavlamasa da guruldayarak ya da tıslayarak iletişim kuruyor olabilir. Her kedinin iletişim kurma tarzı farklıdır.  

Kimi kedi ırkları, doğuştan sağır olmaya yatkındır. Bu kediler duyamadıkları için sahiplerine kedim miyavlamıyor dedirtebilirler. Ankara ve Van kediler genellikle sağır olmaya yatkın türlerdir. Doğuştan sağır olan bu türlere ait kimi kediler, hiç miyavlama duymadıkları için kendileri de miyavlamazlar.  

Tekir Kedim Miyavlamıyor

Sokaktan ya da barınaktan sahiplenilen kediler, önceki yaşamlarında pek çok travma atlatmış olabilir. Bu nedenle ev ortamına ilk geldiklerinde alışmakta güçlük çekerler. Eğer yetişkin bir tekir kedi sahiplendiyseniz, kedinizin insanlarla teması son derece kısıtlı biçimde gerçekleşmiş olabilir. Bu nedenle tekir kedim miyavlamıyor demek, kedinizin eve alışmaya çalıştığı dönemde son derece olağandır.  

Sokaktan sahiplendiğim kedim miyavlamıyor diyorsanız ancak kedinizde başka bir rahatsızlık belirtisi yoksa endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Kediniz doğası gereği sessiz bir kedi olabilir. Henüz ev ortamına alışmamış olan tekir kedinizin, dikkat çekmemek için miyavlamıyor olması da mümkündür. 

Yavru Kedim Miyavlamıyor

Yavru kediler, yetişkin kedilere göre daha fazla miyavlar. Henüz bebeklik döneminde oldukları için, bütün ihtiyaçlarını ağlamayı andıran miyavlamalar ile dile getirirler. Bu nedenle kedi sahipleri, yavru kedim miyavlamıyor diye endişeye kapılabilir. Eğer yavru kedinizin tuvaleti, iştahı, oyun isteği normal ise, kusma, hapşırık, titreme gibi belirtileri yoksa, miyavlamaması endişe edilecek bir durum değildir.  

Kimi kediler doğuştan sağır olur. Bu kediler yavruluk döneminde de sahiplerinin kedim miyavlamıyor demesinden ayırt edilebilirler. Daha önce miyavlama duymamış bir yavrunun sessiz kalması mümkündür. Miyavlamama halinin sağırlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için yavru kedinin seslere verdiği tepkiye bakılır. Eğer kedi seslere dönüp bakmıyor, yüksek sesler karşısında irkilmiyor ise, sağır olma olasılığı oldukça fazladır. 

Ölecek olan kedi ne yapar?

Genellikle yemeden ve içmeden kesilirler. Çok ayak altında olmak istemezler bu yüzden sürekli saklanma eğiliminde olurlar.

Bir kedinin sesi neden kısılır?

Ses kısıklığı doğuştan veya bir hastalıktan dolayı olabilir. Mutlaka veterinere götürülmelidir.

Üşüyen kedi nasıl anlaşılır?

Kediler üşüdüklerini bazı hareketlerle belli ederler. Titreme, tüylerinde kabarma, kulaklarında, burun bölgesinde ve patilerinde soğukluk varsa üşümüşlerdir.