Yazı İçeriği
Köpeğim Kusuyor , Köpeğim Kusuyor Ne Yapmalıyım ? Köpekler Neden Kusar ? Kusan ve Halsiz Köpeğe Ne Yapılabilir ? Güncel ve detaylı anlatımla sizlerleyiz. Köpeklerde görülen çeşitli rahatsızlıklar bazı belirtilerle anlaşılabilse de kusma genellikle acil bir durum olarak algılanmaz. Buna rağmen çok da önemsiz kabul edilmemesi gereken bu duruma yol açan sebepler olabilir. Köpeğim Kusuyor dendiğinde bunun nedenini anlamak gerekirken çeşitli sebeplerle kusma oluşabilir.
Köpekler birçok insanın bakımını üstlendiği evcil hayvanlar arasında yer alır. Sevimliliklerinin yanı sıra insanlara yakın olma özellikleri ile de dikkat çeken köpekler bazen rahatsızlanabilir. Kusma da bu tür durumlar arasında yer alırken birçok nedene bağlı olarak köpeklerin kustuğu görülür. Köpeği kusan birinin öncelikle sakin olması gerekirken bu durumun nedenini anlayabilmek için dikkatli bir gözlem yapılmalıdır. Kısa süreli bir problemde kusmanın ardından köpekte rahatlama görülmesi oldukça olağan bir durumdur. Bunun yanı sıra ciddi bir problem oluşma ihtimaline karşı da tedbirli olmak gerekir.
İlginizi Çekebilir: Köpeklerde Uyuz, Tedavisi , Belirtileri
Köpekler Neden Kusar ?
Köpeklerin insan canlısı hayvanlar arasında yer alması birçok kişi tarafından bakımlarının üstlenilmesine yol açarken bu soru onlara sevgi besleyenlerin merak edecekleri arasında yer alır. Köpeğim Kusuyor dendiğinde bu durum basit bir sebepten kaynaklanıyor olabileceği gibi hastalık nedeni ile de köpekler kusabilir.
Öncelikle köpeği kusturan herhangi bir cisim ya da benzeri şeylerin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bunu yapmanın yolu ise biraz zorlayıcı olsa da köpeğin kusmuğunu incelemektir. Bu sayede dışardan bir sebep olup olmadığı kolayca anlaşılabilir. Köpekler birçok gıdayı kolaylıkla tüketebilen canlılardır. Bundan dolayı da yediklerinden dolayı kusma durumu oluşması ihtimaline karşı da son yediği şeyler dikkate alınmalıdır.
Genellikle yediği şeylerden dolayı kusan köpekler kusmanın hemen ardından rahatlar. Bu durum dışardan kolaylıkla anlaşılabileceği için kısa süreli bir gözlemin ardından sorun olup olmadığı fark edilebilir. Sorun olduğuna dair bir şüphe oluşması durumundaysa öncelikle veterinerle iletişim kurulmalıdır.
Köpeğim Kusuyor Ne Yapmalıyım ?
Köpeğim Kusuyor diyen birinin basit nedenlerden kaynaklanmadığını anlayabilmesi için kusmaya eşlik eden belirtilerin bulunması gerekir. Bu durumda da bazı rahatsızlıkların habercisi olarak kusma düşünülebilir. Bağırsak tıkanıklığı, toksik zehirlenme gibi problemler kusmaya neden olabilecek sağlık sorunları arasında yer alır.
Ayrıca köpeklerde oluşabilecek pankreas problemleri de bazı durumlarda kusma belirtisi ile kendisini gösterir. Bundan dolayı kusan bir köpeğin ateşlendiği ya da ishal olduğu görülürse bu durum dikkate alınmalıdır. Bu süreçte gözlem altında tutulan köpeğin iştah kaybı yaşaması durumu da kusmayla birleştiğinde dikkate alınmalıdır. Kusma durumu ile karşılaşıldığında köpeğe su vermek ihmal edilmemelidir.
Özellikle ishal durumu varsa vücut su kaybedeceği için bunun giderilmesi gerekir. Veterinere gitmeden önce yapılabilecekler arasında dikkatli bir gözlem ve su kaybının önlenmesi vardır.
İlginizi çekebilir: Köpeğim Titriyor
Köpeğim Kusuyor ve Halsiz
Köpeklerde kusma bir kereye mahsus olduysa bu bir sorun olarak görülmeyebilir fakat gün içerisinde birkaç kez devam eden bir kusmada veterinere danışmak gerekebilir. Halsizlik bazı rahatsızlıklar sebebi ile olabileceğinden hem kusma ve hem de halsizlik probleme işaret ediyor olabilir. Özellikle bu tür problemlerde veteriner hekimden tavsiye almadan ilaç vermek önerilmeyen bir durumdur. Bundan dolayı Köpeğim Kusuyor dendiğinde önce dikkatli bir gözlem gerekir. İştahsızlık, ishal ya da ateş gibi durumlar kusmaya eşlik ederse veterinere bu durum bildirilmelidir.
Ayrıca kısa süre içerisinde birden fazla kusma durumu ortaya çıkarsa, köpeğin zehirlenme ihtimalinden şüphelenildiğinde ya da bir cisim yuttuğu düşünülürse de veterinere danışmak gerekir. Bazen bir tedavi uygulanırken kullanılan ilaçlar nedeni ile de kusma oluşabilir. Bu sebepten köpek herhangi bir ilaç kullandıktan sonra kusarsa veterinere bildirilmesi gerekir. Bunun yanı sıra karın bölgesinde şişlik varsa ya da kusmukta kan görülürse, nefes problemleri yaşanıyorsa bu belirtiler ihmal edilmemeli ve veterinere başvurulmalıdır.
Sıkça Sorulan Sorular
Köpeğim Kusuyor dendiğinde bu durum basit bir sebepten kaynaklanıyor olabileceği gibi hastalık nedeni ile de köpekler kusabilir.
Özellikle ishal durumu varsa vücut su kaybedeceği için bunun giderilmesi gerekir. Veterinere gitmeden önce yapılabilecekler arasında dikkatli bir gözlem ve su kaybının önlenmesi vardır.
Kısa süre içerisinde birden fazla kusma durumu ortaya çıkarsa, köpeğin zehirlenme ihtimalinden şüphelenildiğinde ya da bir cisim yuttuğu düşünülürse de veterinere danışmak gerekir.