Yazı İçeriği
Köpekler birçok nedenden yemek yemeyebilir. Bu sebepler arasında ağızda oluşabilecek problemler, mama değişimi ya da ortam değişikliği gibi farklı etkenler yer alabilir. Köpeğim Yemek Yemiyor dendiğinde genel olarak bir sağlık problemi olduğunun düşünülmemesi gerekir. Öncelikle dikkatli bir gözlem gerekir. Köpekler insanlara yakın oluşları ile bilinen canlılardır. Birçok insan sahip olduğu köpeği ile yakın bir dostluk kurma şansına sahip olur. Köpekler hareketli canlılar grubu arasında yer alırken zaman zaman iştahsızlık problemi onlar için bir sorun olabilir. Köpeklerin beslenme düzenlerinde ortaya çıkabilecek bu sorunlar içinse kısa süreli problemlerin yanı sıra bazı rahatsızlıklar da neden olarak gösterilebilir. Eğer köpeğim yemek yemiyor sadece su içiyor diyorsanız, öncelikle bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için köpeğin gözlemlenmesi gerekir. İştahsızlığa yol açan nedenler genel sebeplerden oluştuğunda bu kısa sürede anlaşılabilecek bir durumdur. Bu sayede çok fazla endişelenmeye gerek kalmadan oluşun şartların ortadan kaldırılması ile problem de kısa sürede çözüme kavuşur. Köpeğim yemek yemiyor halsiz diye düşünebilirsiniz, bazen köpekler yaşları ilerlediğinde daha hareketsiz ve iştahsız olabilirler. Gözlem yapılırken bu ayrıntıların da dikkate alınması gerekir.
İlginizi çekebilir: Köpeklerde Uyuz
Köpeğim Yemek Yemiyor Ne Yapmalıyım
Köpeğim Yemek Yemiyor diyen kişilerin öncelikle var olan şartların dışında gelişen olayları dikkate alması gerekir. Bazı durumlarda köpekler çevre değişiminden etkilenebilir. Yabancı bir çevrede kendisini gergin ve tedirgin hissedeceğinden dolayı bu durum iştahına olumsuz olarak yansır. Bazı köpek türleri seçici olmaları nedeni ile iştahsızlık sorunu yaşayabilirken genellikle bir köpek için en önemli problem depresyon olur. Depresyon nedeni ile birçok köpeğin yemek yememe sorunu ile karşılaşması mümkündür. Bunu önlemenin yolu ise onların hareket etmesine olanak tanımaktır. Köpekler gün içerisinde hareket etmesi gereken canlı türleri arasında yer alır. Uzun süre kapalı kalmak ya da özgür olamamak gibi durumlar onlar üzerinde depresyon etkisi yaratma gücüne sahip olur. Bun dan dolayı da köpeklerin fiziksel aktiviteleri aksatılmamalıdır. Ayrıca yeni bir ortama girmek de onlar açısından tedirgin edici bir durumdur.
Köpeğim Yemek Yemiyor Halsiz
Bir köpeğin en temel ihtiyacı beslenmek, fiziksel aktivite yapmak olurken sevgi de onlar açısından diğer ihtiyaçları oranında önemlidir. Köpekler insanlara yakın oluşları ile bilinirken aynı zamanda da sevgiye düşkün canlılardır. Bundan dolayı da sevildiklerini hissetmek isterler. Köpeğim Yemek Yemiyor dendiğinde bunun nedenlerinin ne olduğu bilinmek istenir. Sağlıklı beslenmek tüm canlılar için gerekli olan bir ihtiyaçtır. Köpekler de sağlıklı beslendiklerinde enerjik ve hareketli olurlar. Yeterince beslenmeyen köpeklerin ise halsiz olması kaçınılmazdır. Halsizlik problemi yaşayan bir köpeğin ise hareketsiz kaldığı gözlemlenir. Bu durumda sevebileceği mamalar ile beslenmesi teşvik edilebilir. Bunun yanı sıra iştahsızlık bir sağlık probleminden kaynaklanmıyorsa biraz ilgi göstermekle onun yemek yemesi sağlanabilir. Yemek yerken bazı rahatsızlık belirtileri vermesi durumunda ise bir veterinere danışmak daha sağlıklı sonuç almak açısından gerekli olabilir.
Köpeğim Yemek Yemiyor Sadece Su İçiyor
Köpeklerin iştahsızlıklarında etkili olabilecek bazı rahatsızlıklar da bulunabilir. Köpeğim Yemek Yemiyor diyen birinin karın ağrısı ya da halsizlik gibi problemlerin iştahsızlığa eşlik edip etmediğini takip etmesi gerekir. Yaralanma, enfeksiyon oluşumu ya da bağışıklık sistemi rahatsızlıkları iştah kaybına yol açabilen nedenler arasında yer alır. Bunun yanı sıra iç ve dış parazitler de köpeklerde beslenme düzeninde bozulmaya yol açabilmektedir. Öncelikle köpeğin içinde bulunduğu ortamda bir değişme olmadıysa ve stres yaşamasını gerektirecek bir durum yoksa sevdiği gıdaları vermek ve ona biraz ilgi göstermek problemin giderilmesine yardımcı olabilir. Buna rağmen bir düzelme olmadığında ve gözle görülebilen bazı sıkıntıların var olduğu düşünüldüğünde ise veterinere danışmak daha güvenli bir yol olur.
Sıkça Sorulan Sorular:
Bazı durumlarda köpekler çevre değişiminden etkilenebilir. Yabancı bir çevrede kendisini gergin ve tedirgin hissedeceğinden dolayı bu durum iştahına olumsuz olarak yansır.
Yaralanma, enfeksiyon oluşumu ya da bağışıklık sistemi rahatsızlıkları iştah kaybına yol açabilen nedenler arasında yer alır.
Biraz ilgi göstermekle onun yemek yemesi sağlanabilir. Yemek yerken bazı rahatsızlık belirtileri vermesi durumunda ise bir veterinere danışmak daha sağlıklı sonuç almak açısından gerekli olabilir.