Yazı İçeriği
Köpeklerde oluşan ağız kokusunun çeşitli nedenlerle olması mümkündür. Köpeğimin Ağzı Kokuyor dendiğinde bu problem öncelikle bir diş eti hastalığına veya diş çürüğüne bağlı bir sebepten oluşabilir. Ağız sağlığının bozulması her canlı için bir problem olarak görülür. Köpeklerde de ağız sağlığı önemli bir konudur ve dişlerle ilgili problemler ağız kokusuna yol açabilir. Köpeklerin ağız bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Dişlerin temizlenmemesi zamanla plak oluşumuna neden olurken temiz olmayan ortamlarda bakteri oluşumu için de zemin hazırlanır. Bundan dolayı ağız temizliğine ayrıca dikkat edilir. Ağızda oluşabilecek bakteriler diş eti problemlerinin de tetikleyicisi olabilir. Ağız içi enfeksiyonları ya da diş eti iltihapları bakteriler sebebi ile ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında yer alır. Diş eti veya dişlerle ilgili bir ağız kokusu oluşumu varsa öncelikle veterinere danışılması gerekir. Yavru köpeğimin ağzı kokuyor diyosanız, köpeklerde oluşan ağız kokularının nedenleri arasında ağız yaraları, diyabet hastalığı, yanlış beslenme şekilleri de olabilir. Köpeğimin Ağzı Kokuyor Ne Yapmalıyım ?
İlginizi çekebilir: En İyi Köpek Maması
Köpeğimin Ağzı Kokuyor Ne Yapmalıyım ?
Köpekler insanlara yakınlıkları ile bilinen canlı türleri arasında yer alırken bakımları için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Köpeğimin Ağzı Kokuyor diyen birinin öncelikle bunun neden olduğuna dair bir gözlem yapması gerekir. Bazen yanlış beslenme alışkanlıkları da ağız kokusuna yol açabilirken kullanılan mamalara bağlı olarak da ağız kokusu ortaya çıkabilir. Sindirim sisteminde oluşan problemler dişlerde oluşan sorunlara bağlı olarak ortaya çıkar. Dişlerdeki çürükler ya da diş eti iltihabı gibi sorunlar da ağız kokusuna neden olan rahatsızlıklar arasında yer alır. Böbrekler ya da şeker hastalığı sebebi ile de köpeklerde ağız kokusu oluşabilmektedir. Köpeklerdeki ağız kokusu genellikle dişler üzerinde oluşan plak tabakaları sebebi ile ortaya çıkar. Bu tür durumlarda köpeklerin ağız hijyenine özel bir önem gösterilmesi gerekir. Ağız kokusu hafif bir şekilde yayılıyorsa bu durumda ağız bakımına daha fazla önem vermek gerekecektir. Bakım sonucunda da kokuda değişme olmaması durumunda ise bir veterinere danışmak kaçınılmaz olur. Köpeklerin dışarda buldukları gıdaları yemeleri de ağız kokusu gibi çeşitli sorunlara yol açar. Mümkün olduğunca dışarıda bulduğu yiyeceklerden uzak durması köpeğin sağlığı açısından gerekli olur. Ayrıca bol su tüketimine de özellikle dikkat edilmelidir.
Yavru Köpeğimin Ağzı Kokuyor
Köpeklerdeki ağız kokusunun giderilmesi için öncelikle ağız bakımına önem verilmesi gerekirken Köpeğimin Ağzı Kokuyor dendiğinde sebeplerinin dikkatli bir gözlemle anlaşılması mümkündür. Köpeklerin haftada bir defa ağız bakımına gereksinimleri olurken dişleri de bu sırada fırçalanmalıdır. Kuru mama köpekler açısından daha sağlıklı bir beslenme şeklidir. Bu sayede ihtiyacı olan vitaminler konusunda bir eksiklik oluşması engellenir. Ayrıca köpeklerin ağız temizliği için yemeklerin ardından bol su içmesi de bakteri oluşmasını engelleyebilecek çözümler arasında yer alır. Yavru köpeklerde de bazen ağız kokusu görülebilir. Bu durum sindirim sistemi ile ilgili olabileceği gibi ağız sağlığına yönelik bir problem de olabilir. Bundan dolayı diş ve diş etlerinde herhangi bir problem olup olmadığına bakılmalıdır. Ağızda bir yara ya da dişlerde sorun yoksa diş etleri de problemsiz görünüyorsa bu durumda sindirim sistemi ile ilgili bir problem olabilir. Yavru köpeklerde görülebilecek sindirim problemlerinde sindirimi kolay gıdalara yönelmek gerekir. Ayrıca yediği mamalar da gözden geçirilmelidir. Ağız temizliği yapıldığı halde geçmeyen bir koku varsa ve ağızda görünen bir yara ya da benzeri durum da oluşmamışsa bu durumda bir rahatsızlık sebebi ile koku oluşmuş olabilir. Köpeklerde görülecek ağız kokusunun geçmediği durumlarda veterinere danışmak problemlerin giderilmesi açısından önemlidir.
Sıkça Sorulan Sorular:
Köpeğinizin ağız hijyenine önem verin.
Diş eti hastalığı ya da diş çürüğü sebebi ile ağız kokusu oluşabilir.
Diyabet hastalığı ve yanlış beslenme de köpeklerde ağız kokusuna sebep olabilir.